Ny WHO Guide - Åben Dialog bliver anbefalet som “Best Practice”

WHO har d. 26. maj 2021 udgivet nye interessante guidelines for udvikling af indsatser for støtte mental sundhed under titlen: “WHO Guidance on community mental health services: Promoting person-centred and rights-based approaches”.

I disse guidelines diskuteres og kritiseres den nuværende overvejende biologisk orienterede behandlingsmodel i forhold til hvorledes denne imødekommer gældende menneskerettigheder og den enkeltes muligheder for recovery.

WHO peger i rapporten på, at der er behov for nye tilgange, der baserer sig på menneskers ret til selvbestemmelse og som tager udgangspunkt i at der bør være sammenhæng mellem job, uddannelses- og bolig indsatsen og indsatsen omkring mental sundhed.

Åben Dialog bliver fremhævet af WHO, som en af de indsatser (“best practices”), der verden over har et humanistisk udgangspunkt og fokus på selvbestemmelse. Åben Dialog giver muligheder for recovery og imødekommer således FN´s gældende handicapkonvention fra 2006.

Det er stort, at Åben Dialog således af WHO bliver anerkendt og udpeget som et pejlemærke for udviklingen af fremtidens indsatser i forhold til mental sundhed!

Se link til den fulde rapport på WHO´s hjemmeside: https://www.who.int/publications/i/item/guidance-and-technical-packages-on-community-mental-health-services

Previous
Previous

To nye medlemmer af bestyrelsen

Next
Next

Ny forskning om Åben Dialog uddannelse