Særlig dag om dialog og forskning

I forbindelse med udgivelsen af Jaakko Seikkulas seneste bog på dansk, “Hvorfor virker dialoger” på forlaget Klim inviteres hermed til et seminar på:


Roskilde Universitet d. 28. november kl. 09.30-16.30

Room 4 1.1-14 - Biograf 41.1 (152)


Seminaret drejer sig om aktuelle opfattelser af begrebet dialog. Der er desuden fokus på, hvorledes der kan forskes i dialogers betydning, samt hvilken betydning forskning har på ændringer af systemer og behandlingsmodeller.

Vi har fornøjelsen af oplæg fra tre højt estimerede personer, der hver især har årelang erfaring indenfor forskning i dialogbegrebet og med at forstå hvordan systemer ændrer sig.

         Louise Jane Phillips

Jaakko Seikkula

                Steve Pilling

På dagen vil det i øvrigt være muligt at købe Jaakko Seikkulas nyoversatte bog til særpris.

Oplægsholdere:

Louise Jane Phillips er professor ved Roskilde Universitet. Hun har forsket og undervist i dialogiske kommunikationsteoretiske tilgange til dialog, samskabelse og borger- og patientinddragelse. Louise er bl.a. kendt for at være udgiver af bogen ”Dialog og samskabelse” samt skrevet om dialogbegrebet hos Mikhail Bakthin. Louise har senest været del af et forskningsprojekt, hvor betydningen af dans og sanselighed for mennesker med Parkinson sygdom blev undersøgt.

Louise vil på dagen bl.a. tale om hendes opfattelse af dialogbegrebet i et magtperspektiv og tale om hendes syn på at forske i dialoger.

Jaakko Seikulla er professor emeritus ved Jyväskylä Universitet. Han har udviklet dialogisk praksis under titlen ”Åben Dialog” i det psykiatriske system i Vestlapland. Han har forsket i Åben Dialog tilgangen og undervist i hele verden. I sin nye bog sætter han ord på 10 forskellige forskningsunderbyggede typer af forklaringer på, at dialoger virker positivt i forhold til behandling af psykiske kriser. Jaakkos dialogforståelse er også dybt inspireret af Mikhail Bakthin.

Jaakko vil bl.a. ud fra sin bog tale om hvorfor dialoger kan være virksomme, når vi taler med mennesker i krise. Han vil også tale om sit syn på at bedrive forskning i dialogisk praksis – som han også vier et kapitel i sin nye bog.

Steve Pilling er professor ved University og London. Han har gennem sin karriere bl.a. arbejdet meget med den forskning, der lægger til grund det gældende offentlige engelske behandlingssystem. Steve er ekspert i at evaluere behandlingsindsatser med henblik på at afklare effektivitet af indsats i forhold til målgrupper. Disse evalueringer sker eksempelvis gennem RCT studier (randomiserede kontrollerede studier). Steve Pilling har de seneste 5 år været overordnet videnskabelig leder af det store engelske studie i forhold til Åben Dialog med titlen ODDESSI (se hjemmeside https://www.ucl.ac.uk/pals/research/clinical-educational-andhealth-psychology/research-groups/oddessi/oddessi-trial).

Steve vil bl.a. tale om erfaringerne fra forskningsprojektet ODDESSI og sit syn på hvad der skal til for at ændre behandlingstilgange i store offentlige systemer.

Program:

Kl. 09.30 Ankomst og registrering

Kl. 10.00 - Jaakko Seikkula:” Why dialogues work”

Kl. 11.00 – Louise Phillips: “A critical, reflexive approach to the messy complexities of dialogue in theory and practice”

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 13.00 Steve Pilling: “Researching service systems and the need for change”

Kl. 14.00 Dialog mellem oplægsholdere

Kl. 15.00 Dialog med publikum

Kl. 16.30 Afrunding

Link for tilmelding: https://aad.plan2learn.dk/KursusValg.aspx?id=124716


På vegne af arrangørgruppen: Bjarne Vind Sørensen

Ved spørgsmål skriv til: bjarne@aabendialogfonden.dk

Foreningen DialogNu

Åben dialog Fonden

Roskilde Universitet

Forlaget Klim

Next
Next

Så er der Åben Dialog årsmøde 2024